Kategooriad

Ostukorv  

toode (tühi)

Suhkrumassid

Suhkrumassid

Suhkrumasse kasutatakse:

- tortide ja muffinite katmiseks
- kujukeste voolimiseks
- kaunistuste valmistamiseks, sh spetsiaalsete suhkrumassi / martsipani- või küpsisevormidega

Suhkrukunsti soovitused:

* Enne kasutamist mudi mass väga hoolikalt läbi (kõige mugavam on seda teha väikeste kogustena) - see aitab värvil intensiivistuda ja vältida massi pragunemist
* Kasuta suhkrumassi töötlemisel maisitärklist või tuhksuhkrut puistates seda vähehaaval tööpinnale, taignarullile ja massile. Kõige parem on kasutada spetsiaalset puistedoosi või marlikotikest. Kasutusvalmis mass on elastne ega kleepu.
* Suhkrulillede ja 3D kaunistuste valmistamisel lisa 250 g suhkrumassile 1 tl tsellulooskummit - mass muutub elastsemaks, on õhemaks rullitav ja kuivab õhu käes kivikõvaks
* Säilita juba korra avatud või osaliselt kasutatud masse õhukindlalt suletuna kuivas ruumis ca 15-20C temperatuuril (kindlasti mitte külmkapis!).
* Juhul, kui mass on seistes muutunud väga kuivaks-kõvaks, tuleb see enne kasutamist väga hoolsalt väikeste tükikeste haaval läbi mudida. Vajadusel võib massile lisada tahket taimerasva või veidike glütserooli. Väga hästi aitab massi pehmendada ka mikrouunis soojendamine (mõne sekundi kaupa). Enne kasutamist peab suhkrumass olema saavutanud toatemperatuuri.